Colosseum fakta

Colosseum – Wikipedia, den frie encyklopædi

27. sep. 2022 — 1. Colosseum blev ikke altid kaldt Colosseum · 2. Colosseum blev opført på toppen af en tidligere sø · 3. Colosseum blev bygget af bytte og slaver …

Colosseum – Den Store Danske – lex.dk

Colosseum | lex.dk – Den Store Danske

Colosseum er et amfiteater i Rom, som blandt andet blev brugt til gladiatorkampe. Det er et af de største romerske arkitektoniske værker nogensinde.

Colosseum er et amfiteater i Rom. Det kunne rumme 50.000 tilskuere og er det største bevarede amfiteater i den romerske verden. Opførelsen af Colosseum i dalen mellem højene Palatin, Esquilin og Cælius blev påbegyndt i 72 e.v.t. under kejser Vespasian og afsluttet under hans søn kejser Titus i 80 e.v.t. Det blev indviet med lege, der i alt varede 100 dage.

12 (overraskende!) sjove fakta om Colosseum – Byoplevelser

Roms enorme Colosseum er nok en af de første ting, du tænker på, når du tænker på Den Evige By. Det romerske arkitektoniske vidunderværk og UNESCO’s verdensarvsområde er nok det mest genkendelige vartegn i Italien, bortset fra det skæve tårn i Pisa og Vatikanstaten.

Alt om Colosseum – dødens legeplads – Historienet.dk

Alt om Colosseum – dødens legeplads | Historienet.dk

Sådan fungerede Colosseum til hverdag og fest, og sådan var amfiteatret konstrueret. Se tandhjulene snurre i romernes dødsmaskine.

Colosseum

Colosseum i Rom – Romerrigets største amfiteater |

Colosseum i Rom er Italiens mest besøgte seværdighed og et af verdens 7 underværker. Læs om Colosseums oprindelse i antikken, gladiatorer og meget mere >>

Colosseum Fakta – interessant info om det romerske …

Colosseum Fakta – interessant info om det romerske Colosseum

Colosseum er den mest populære turistattraktion i Rom. Find ud af alle Colosseum-fakta, legender og myter – den bedste samling af Colosseum-trivia.

Colosseum – Udflugt i Rom – Escapeaway

Colosseum – Udflugt i Rom

Tag på udflugt til Colosseum. Spændende oplevelser i Rom på din ferie med Escapeaway.

Fakta om Colosseum i Rom – Praktisk information

Fakta om Colosseum i Rom – Praktisk information – Kom til Rom Guiden

Fakta om Colosseum i Rom. Hurtig oversigt, der blandt andet viser hvor seværdigheden ligger, hvordan du finder frem og hvad det koster.

Colosseum – Leksikongen

Colosseum er Roms vartegn og Italiens mest besøgte seværdighed, det er et gammelt amfiteater, hvor der har udspillet sig utallige gladiatorkampe.

Keywords: colosseum fakta